“Kurduğumuz Talep Toplama Platformu İle Çözüm Önerisi Sunduk, YÖK İlk Adımı Attı”
28 Şubat 2024, Çarşamba

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Gerek gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gerekse yaptığımız tüm açıklamalarda ilk gündem maddemiz üniversitelerde görevli çalışanlara yönelik yer değişikliği hakkı verilmesi idi. Bu konu için yoğun bir mücadele verdik. Kurduğumuz ‘Sağlık-Sen Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’ ile çözüm önerisi sunduk ve YÖK ilk adımı attı” dedi. 

İstanbul 1 Nolu Şube’nin İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ve temsilciler katıldı. 

Genel Başkan Doğan: Biz Hizmette Rekabet Etmek İstiyoruz 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Merkez yönetimi olarak sahadan geldiklerini belirterek, o yüzden sahanın sorunlarına ve taleplerine hakim olduklarını söyledi. Yıllardır ülkede bir sendikal anlayış olduğunu belirten Doğan, “Biz bu anlayışı değiştirmek istedik. Kurucumuz Mehmet Akif İnan ideolojik sendika anlayışını yıkarak hizmet odaklı sendika anlayışını getirdi. Sağlık-Sen olarak da bu mirası devam ettirmek için gayret gösteriyoruz. Yıllardır toplu sözleşme masasına oturuyoruz. Binden fazla kazanım elde ettik. Bunun yanı sıra üyelerimiz kendini özel hissetsin istiyor, ona göre hizmetleri hayata geçiyoruz. Göreve geldiğimizde sosyal sendikacılığa ön ayak olduk. Şimdi ise bizi eleştiren tüm sendikalar, ‘sosyal sendikacılık’ demeye başladı. Sağlık-Sen olarak biz hizmette rekabet etmek istiyoruz. Böyle olursa tüm çalışanlar kazanır” ifadelerini kullandı. 

Sosyal sendikacılık anlayışıyla ilerlerken sendikal mücadeleyi asla bırakmadıklarını belirten Doğan, “Kamu işvereni ile sahada yaşanan sorunlar için mücadele ediyoruz. Ancak, kamu işverenin yapmadığını da ‘biz yapalım’ dedik. Mesela, Şanlıurfa ve Isparta’da kreş hizmetini başlattık. Ankara’da 2 otel alarak üyelerimizin hizmetine sunduk. Sağlık-Sen Taksi projesini hayata geçirdik. Bunun gibi birçok projemizin de geri dönüşleri çok güzel oldu. Tüm hizmetlerimiz maliyetine yaptığımız çalışmalar. İnşallah hizmetlerinin tümünü ülke geneline yayacağız” diye konuştu. 

“YÖK İlk Adımı Attı, Takipçisi Olacağız”

Doğan, “Geçen hafta sağlık çalışanlarıyla ilgili yasa TBMM’de görüşülürken 2 gün boyunca Meclis’te milletvekillerini ziyaret ettik. İlk gündem maddemiz nöbet ücretlerinin artırılması idi. Bunula ilgili tüm verileri milletvekillerimizin önüne koyduk. Her şeyi tüm çıplaklığıyla anlattık. Sürecin takibini bırakmayacağız. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi. Mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini kaydeden Doğan, son dönemde sürekli gündemde tuttukları üniversitelerde görevli çalışanlara yönelik yer değişikliği hakkı için YÖK’ün önemli bir adım attığını bildirdi. Doğan, şunları söyledi:

“Tüm kamuoyu biliyor ki üniversitede görevli çalışanlara yönelik yer değişikliği hakkı verilmesi hiçbir zaman gündemimizden düşmedi. Gerek gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gerekse yaptığımız tüm açıklamalarda ilk gündem maddemiz buydu. Yer değişikliği hakkı için yoğun bir mücadele verdik. Kurduğumuz “Sağlık-Sen Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu” ile çözüm önerisi sunduk ve bunu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile paylaştık. Konuyla ilgili YÖK ilk adımı attı ve üniversitelerde görevli çalışanların tayin taleplerine yönelik bir platform kurularak çalışma yapılacağını duyurdu. Bu konunun da takipçisi olacağız. Üniversitede görevli çalışanlara yönelik tayin hakkı verilene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Genel Sekreter Durali Baki: Temsilcilerimizin Alın Terinin Karşılığı Ödenmez

İstanbul’da sendikacılık yapmanın zorluğuna dikkat çeken Genel Sekreter Durali Baki, temsilcilerin ailesinden ve sosyal yaşamından taviz vererek fedakarlıkla çalıştığını söyleyerek, onlara teşekkürlerini sundu. 

Sendikal birlikteliğe vurgu yapan Baki, “Sendikacılık güven teşkil eden bir iştir. Üye şube başkanına, şube başkanı genel merkeze güvenmez ise sendikacılıkta başarılı olunmaz. Bunun başka bir formülü yoktur” diye konuştu. Sağlık-Sen’i birlik ve beraberlik içerisinde daha yukarıya taşıyacaklarına inandıklarını belirten Baki, “Temsilcilerimizin alın terinin, emeğinin karşılığı ödenmez. Sizler sahada bizler de genel merkezde çalışarak, sağlık profesyonellerimizin geleceğini daha ileriyi taşımak için uğraşıyoruz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: İstanbul’da Otel Almak İçin Çalışmalara Başladık

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, konuşmasının başında Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekerek, “Filistin’deki zulüm ve kan gözyaşı devam ediyor. Rabbim oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Sağlık-Sen olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

29 yıllık geçmişiyle Sağlık-Sen’in en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu dile getiren Barutcu, yetkiyi aldıktan sonra sağlık profesyonellerine yönelik yüzlerce kazanıma imza attıklarını söyledi. Çalışanların özlük ve mali haklarını ileriye taşımanın yanı sıra sosyal sendikacılık anlayışıyla da hizmet verdiklerini kaydeden Barutcu, “Göreve geldiğimizden bu yana 2 otel alarak, üyelerimizin hizmetine sunduk. İstanbul’da otel almak için çalışmalara başladık. İnşallah en kısa sürede otelimizi alıp üyelerimizin hizmetine sunarız” ifadelerini kullandı.  

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Caner: Güçlenerek İlerlemeye Devam Ediyoruz

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner ise sorunlara ve taleplere değinerek, “Yetkili sendika olarak çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirme ve daha müreffeh bir yaşam sunmak amacıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece sorunlar da çözülür, bugünler de geçer. Biz birbirimize sahip çıkmaz isek bize sahip çıkan olmaz, yıllarca emek verdiğimiz tarlamızı başkaları sürmeye kalkışır. Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle buna asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Sağlık-Sen’in her zaman ki gibi büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Caner, “Ancak bu büyüme artık otelleriyle, kreşleriyle, marketleriyle, kurumsal iletişim ve eğitim faaliyetleriyle güçlenerek ilerleme şeklinde bir hale gelmiş durumda. Sağlık-Sen markası artık yalnızca üyelerini değil, ailelerini, yakınlarını hatta tüm vatandaşlarımızı kuşatıcı bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Başta Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, bu kalıcı eserleri bizlere kazandırdıkları için” şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Doğan İstanbul’da  Çeşitli Temaslarda Bulundu 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, İl Divan Toplantısı öncesi İstanbul’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde Doğan’a, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül, İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Enver Sinanoğlu, İstanbul 8 Nolu Şubesi Başkanı Ömer Lapanta, İstanbul 9 Nolu Şubesi Başkanı Mustafa Sağdıç ve şubelerin yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. 

Sağlık-Sen heyeti ilk önce İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi. Kentte görevli sağlık çalışanlarının sorun ve talepleri dile getirilen ziyarette, Sağlık-Sen’in sosyal sendikacılık anlayışıyla yaptığı hizmetlerden bahsedildi. 

Daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan’ı ziyaret eden heyet, İstanbul’da görevli sosyal hizmet çalışanlarının beklenti ve sorunlarını iletti. Heyet, sendikanın gerçekleştirdiği faaliyetleri de anlattı. 

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Halil Uğur Karakaya’ya da ziyarette bulunan heyet, 112 sağlık çalışanlarının sorunlarına dair değerlendirmelerde bulundu. 

Son olarak İstanbul Sağlık Müdürlüğü Anadolu Komuta Kontrol Merkezi’nde görevli çalışanları ziyaret eden heyet, çalışanlarla sohbet etti. Heyet, çalışanların talep ve sorunlarını dinledi.   

 

 

PAYLAŞ :