Sağlık-Sen Teşkilatı Hep Bir Ağızdan Haykırdı: “Kahrolsun PKK, Kahrolsun İşbirlikçiler”
14 Ocak 2024, Pazar

Sağlık-Sen şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda terörü lanetleyen Sağlık-Sen teşkilatı, hep bir ağızdan haykırdı: “Kahrolsun PKK, kahrolsun işbirlikçileri.”

Sağlık-Sen Türkiye Yüzyılı Buluşması için 81 ilden Ankara’ya gelen şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, hep bir ağızdan teröre lanet okudu. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK, kahrolsun ABD” gibi sloganlar atan Sağlık-Sen teşkilatı, Türk Bayrakları ile kahraman Mehmetçiklerin yanında olduğunu gösterdi. 

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan toplantıda şehit Mehmetçikler için dua edildi. 

Daha sonra toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, konuşmasına ülkemizin bekası için şehit olan kahraman askerleri anarak başladı. Doğan, “Rabbim muzaffer Türk ordusunu muvaffak eylesin. Ülkemizin bekasına, milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden hain terör örgütleri ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceğiz. Birliğimizi ve dirliğimizi bozamayacak, kirli postalları ile bu mübarek toprakları çiğnemeyecekler” dedi. 

“Gazze İnsanlığın Mezarı Haline Geldi”

İsrail’in Gazze’de yaptığı zulme de tepki gösteren Doğan, “İsrail'in Gazze’yi işgaliyle, uluslararası hukukun tabutuna bir çivi daha çakıldı. Soykırım suçu işleyen katil İsrail; çocuk, kadın, sivil demeden katliam yaptı ve artık Gazze, insanlığın mezarı haline geldi. Sağlık-Sen teşkilatları olarak, Türkiye’nin her yerinden, tüm teşkilatlarımızla bu vahşete sessiz kalmadık. Yaşanan soykırımı lanetledik” ifadelerini kullandı. 

“Sağlık-Sen İçin Türkiye Yüzyılı, Başarının Yüzyılıdır”

Sağlık-Sen’in Mehmet Akif İnan’ın ortaya koyduğu temel kuruluş ilkelerinden taviz vermeden, ideolojik sendikacılığa mesafeli durduğunu ve mücadeleye dayalı sendikal çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sağlık-Sen, geleceği inşa etmek için Türkiye Yüzyılı’nda, üzerine düşeni yapma gayesindedir. Bu sebeple Sağlık-Sen için Türkiye Yüzyılı, başarının yüzyılıdır. Sağlık-Sen için Türkiye Yüzyılı, sosyal sendikacılığının yüzyıldır.”

“Türk Tabipler Birliği Kanunu Acilen Değişmeli”

Sağlık hizmetlerinin bir bütün olması gerçeğinden hareketle Hekim Komisyonu kurduklarını ve çalışmalara başladıklarını ifade eden Doğan, mücadelenin birlik ve beraberlik içerisinde verilmesinin önemine değindi. 

Türk Tabipler Birliği’nin meslek örgütü gibi davranmak yerine terör örgütlerinin sözcülüğünü yaptığını vurgulayan Doğan, “Türk Tabipler Birliği’ndeki bu yapılanmaya tepkisiz kalamayız. Sağlık-Sen Hekim Komisyonumuz bunun için vatan ve millet sevdalısı hekimlerimize çağrıda bulunmuştur. Bugün buradan tekrar ediyorum. Türk Tabipleri Birliği, temsiliyet kabiliyetini yitirmiştir. Bunun için Türk Tabipleri Birliği kanunu acilen değişmelidir. Yapılacak düzenleme ile azınlığın tüm hekimleri temsil etmesinin önüne geçilmeli, kamuda çalışan hekimlerin de tabip odalarına üye olmalarını teşvik edecek değişiklikler bir an evvel yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

Genel Başkan Doğan’dan Sağlık-Sen Teşkilatına Müjde 

‘Üyeden Gelen Üyeye Gidecek’ anlayışıyla 10 ay gibi kısa sürede tarihe geçen önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Doğan, “Sendikacılığın fetret devrini kapattık. Sosyal sendikacılık kapsamında, yenilikçi ve ihtiyaç odaklı projeler ortaya koyduk, yenilerini de vakit kaybetmeksizin sizlerin de desteğiyle hayata geçireceğiz inşallah” dedi. 

Teşkilat mensuplarına bir müjdeyi de duyuran Doğan, “Bugün itibariyle Ulus’tan sonra Kızılay’da da ikinci otelimiz hizmet vermeye başladı. Tüm teşkilatımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“Sağlık-Sen Mücadelenin Merkezidir”

“Sağlık-Sen mücadelenin merkezidir. Bahane değil çözüm üretiyoruz” diyen Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Anestezi teknisyeninin gün boyu ameliyathanede gün ışığı görmeden çalışmasına şahitlik etmeden onun sorununa çözüm bulamazsınız. Hemşirenin derdini bilmeyenler, acil serviste çalışmayanlar, yoğun bakımda çalışmanın güçlüğünü bilmeyenler, hasta naklinden sonra ambulans temizliğinden haberi olmayanlar emek mücadelesini sürdüremezler. Üniversite hastanelerinde görevli çalışanlarımız için yürüttüğümüz çalışma, bunun en güzel örneğidir. Üniversiteler arası karşılıklı naklen atama işlemlerini kolaylaştırmak ve yer değişikliklerinin koordineli bir biçimde yapılmasını sağlamak için Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’nu kurduk. Biz bu verileri, bu çalışmaları, konunun muhatapları ile paylaşarak, bu sorunun sağlık çalışanlarının gündeminden bir an evvel çıkması için gayret gösteriyoruz.”

“Biz Zora Talip Olan Bir Teşkilatız”

Doğan, “Yorulmayacağız. Biz çalışacağız, çalışacağız, hep çalışacağız. Her gün biraz daha iyi olmak için, her gün biraz daha ileri gitmek için çaba göstereceğiz. Çünkü biz bir kenarda oturup kaderine razı olacak bir teşkilat değiliz. Çünkü biz zora talibiz. Bizler yerimizde durmayacağız. Yerimizde saymayacağız, duraksamayacağız. Hekimin, hemşirenin, paramediğin, sosyal hizmet uzmanının refahı için ter dökmeye devam edeceğiz. Bunu da kişiliğiyle, karakteriyle, eğitimiyle, donanımlarıyla, başarılarıyla, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle; sizlerle, Sağlık-Sen’in lider kadroları ile yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Bu Topraklarda Olup Bitenleri İyi Gören ve Okuyan Bir Teşkilatız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da sözlerine Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit olan askerlere rahmet dileyerek başladı. Yalçın, Türkiye'nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Anadolu mesuliyet yurdudur. Bu mesuliyetin gereği olarak üzerimize düşeni yapan bir milletiz. Her türlü terörün arkasında ABD'nin olduğunu iyi biliyoruz. Bu topraklarda olup bitenleri iyi gören ve okuyan bir teşkilatız. Bu mesuliyetle her zaman milletimizin ve insanlığın yanındayız. Devletimize her zaman omuz veren, ülkemize yapılmaya çalışılan operasyonlara karşı dik duran teşkilatız" dedi.

Gelecek vizyonuyla yollarına devam ettiklerini kaydeden Yalçın, “Bugün Sağlık-Sen 300 bine dayanan üye sayısıyla Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor. Bu hazırlığa omuz veren Sağlık-Sen teşkilatımızı Allah var etsin, Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı. 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nu değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Sendikacılığı özgürleştirecek ve daha anlamlı hale getirileceği bir sürece gidiyoruz. Güçlü bir Toplu Sözleşme için çalışıyoruz. Yeni bir kamu personel sisteminin yeniden inşa edilmesi için çalışıyoruz, model önerimizi hazırlıyoruz” şeklinde konuştu. 

7. Dönem 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı 

Program çerçevesinde 7. Dönem 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, genel bir değerlendirme yapılarak, önümüzdeki döneme ilişkin hedefler belirlendi. 

Sosyal Sendikacılıkta Öncü Sendika vizyonuyla projelere devam edeceklerini dile getiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, teşkilata desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Sekretarya Toplantıları Gerçekleştirildi 

Sağlık-Sen Türkiye Yüzyılı Buluşması sonrasında Sekretarya Toplantıları düzenlendi. Ayrı ayrı gerçekleştirilen toplantılara, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, İdris Baykan, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman başkanlık etti. 

Kendi alanlarıyla ilgili yaptıkları faaliyetleri anlatan Genel Başkan Yardımcıları, ayrıca teşkilat mensuplarının sorularını yanıtladı. 

PAYLAŞ :