Sağlık ve Eğitim Çalışanlarına Pusu Atılması Tüm İnsanlığın Vicdanına Kurulan Pusudur
18 Ekim 2015, Pazar

,

17 Ekim 2015, Cumartesi

Sağlık-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulunda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terör örgütü PKK'nın sağlık çalışanlarını hedef almasını sert sözlerle kınadı.

 

Yalçın, "Sağlık ve eğitim çalışanlarına pusu atılması tüm insanlığın vicdanına kurulan pusudur.Sağlık ve eğitim çalışanlarına sıkılan her kurşun, tüm insanlığın yüreğine saplanan kurşundur. Sağlık ve eğitim çalışanlarını alı koymak tüm insanlığın merhametini alıkoymaktır. Terör örgütleri sağlık çalışanlarını engellemek için her yolu deniyor, sağlık ve eğitim çalışanları ise bölge halkına hizmet götürmek için her yolu deniyor" dedi.

 

Sağlık ve eğitim çalışanlarının insanlığa gönlünü açarak hizmet eden, yeryüzünün şefkat eli olduklarını ifade eden Yalçın, "Sağlık ve eğitim çalışanlarını hedef alan eller kırılsın" diye konuştu.

Sağlık-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Ankara'nın Kızılcaham İlçesi'nde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katılımı ile gerçekleşti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuşmasında, Memur-Sen'in kuruluşunun, 7 Güzel Adam'dan biri olan Mehmet Akif İnan'ın; 'en uzun yolculuklar bir adımla başlar' ilkesinden yola çıkarak gerçekleştiğini söyledi. Memur-Sen'in sendikacılığı sağından ya da solundan almadığını, insanları kamplaştıran ve mecburi istikametler içinde bir birleriyle çatıştıran anlamsız yapılara inat, sendikacılığa yeni bir ruh katmak için kurulduğunu söyleyen Yalçın, "Bir yanlışlığı gördüğünde mümkünse eliyle, değilse diliyle, o da mümkün değilse buğz ederek düzeltmeyi benimsedik. Sendikacılığı iyiliği önermenin, kötülükleri engellemenin iz düşümü olarak yapıyoruz. Bizim sendikacılığımızda değer var, insan var, merkezde insan var. Bizim sendikacılığımızın bu ülkeye neler kattığını anlamak için 2000'den sonraki duruşumuza dikkat çekiyorum" şeklinde konuştu.

Erken kalkanın darbe yaptığı süreçlerin yaşandığını söyleyen Yalçın, "Darbe yapmada aracı olarak kullanılan bazı sözde sivil toplum örgütlerine inat, Memur-Sen darbe yapmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmış, birilerinin yüreğine oturmuştur" dedi.

Gezi olaylarının bir darbe girişimi ve küresel operasyonu olduğunu söyleyen Yalçın, 17-25 Aralık sürecinin de aynı şekilde millet iradesine kurulmuş bir komplo olduğunu söyledi. Ali Yalçın, Türkiye'yi Suriye yapmak isteyenlerin de amaçlarına ulaşamayacağını kaydetti.

SAĞLIK VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINI HEDEF ALAN TERÖR ÖRGÜTÜNE SERT TEPKİ

Terör örgütü PKK'nın sağlık çalışanlarını hedef almasını da sert sözlerle kınayan Yalçın, "Sağlık çalışanlarına pusu atılması tüm insanlığın vicdanına kurulan pusudur. Sağlık ve eğitim çalışanlarına sıkılan her kurşun, tüm insanlığın yüreğine saplanan kurşundur. Sağlık ve eğitim çalışanlarını alı koymak tüm insanlığın merhametini alıkoymaktır. Terör örgütleri sağlık çalışanlarını engellemek için her yolu deniyor, sağlık çalışanları ise bölge halkına hizmet götürmek için her yolu deniyor" dedi.  Sağlık çalışanlarının insanlığa gönlünü açarak hizmet eden, yeryüzünün şefkat eli olduklarını ifade eden Yalçın, "Sağlık ve eğitim çalışanlarını hedef alan eller kırılsın" diye konuştu.

PAYLAŞ :