GENEL BAŞKANIMIZ, ÇANAKKALE’DE ÜYELERİMİZLE BULUŞTU...
16 Kasım 2015, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Çanakkale Şubemiz tarafından düzenlenen programa katıldı. Sağlık-Sen şube yönetimi, temsilcilerinin yanı sıra üyelerimizin de katıldığı programa katılan Genel Başkanımız Memiş, toplu sözleşme kazanımlarımızın yanı sıra güncel konularda da açıklamalarda bulundu.

Son günlerde devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikle ilgili gündeme getirilmeye çalışılan konuları değerlendiren Genel Başkanımız, “İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir” şeklinde konuştu. Toplu sözleşmede çok sayıda kazanım elde ettiğimizi belirten Genel Başkanımız Memiş, yıpranma payı konusunda da çalışma yapılması kararı aldırdıklarını, konuyla ilgili olarak bu ay içinde ilk çalışmanın yapılacağını ifade etti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının da öncelikli taleplerimizden olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, “Zor şartlarda görev yapan sağlık çalışanlarımız yıpranma payını fazlasıyla hak ediyor. Toplu sözleşmede karar aldırdık, konuyla ilgili ilk çalışma bu ay içinde yapılacak. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sağlık çalışanlarının emekliliklerinde mağduriyetlerine yol açıyor.  Bu adaletsizliğin giderilmesi için de ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerekiyor” dedi.

Genel Başkanımız Metin Memiş daha sonra Çanakkale Şubemiz tarafından düzenlenen, AHEF temsilcileri ile aile hekimlerinin katıldığı, ‘Aile Hekimleri ve Sorunları’ programına katıldı. Aile hekimliği sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Genel Başkanımız, “2016 yılının, aile hekimlerinin sorunlarından kurtulduğu, ruhuna uygun olarak yeniden düzenlendiği, nöbet mecburiyetinin kalktığı bir yıl olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra şube yönetim kurulu üyelerimiz ve temsilcilerimizin katıldığı divan toplantısına katılan Genel Başkanımız Memiş, Memur-Sen’in 1 Milyon, Sağlık-Sen’in de 250 bin üye hedefi için çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık-Sen teşkilatının elde edilen kazanımlarını sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına anlatarak, kazanımlarına sahip çıkmasının önemine dikkat çeken Genel Başkanımız, “Siz sahada çalışıyorsunuz, biz Genel Merkez’de çalışıyoruz. Sizlerden aldığımız güçle, kazanımlara imza atıyoruz. Kazanım elde etmek kadar, sahip çıkmak ve üyelerimize, çalışan arkadaşlarımıza anlatmak da önemli. Emeğinize sahip çıkın, sizin emeğinizden başkaları ekmek yemesin” dedi.

Çanakkale Şubemizin düzenlediği programlara Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek de katıldı. Genel Başkanımız Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Örnek daha sonra Balıkesir Şubemizle de bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ :