MEMİŞ: TOPLU SÖZLEŞMEDE EN ÇOK KAZANIMI SAĞLIK-SEN ELDE ETTİ...
01 Ocak 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, toplu sözleşmede en fazla kazanımın sağlık ve sosyal hizmet kolunda, Sağlık-Sen tarafından elde edildiğini söyledi. Sendikamızın İzmir İl Divan Toplantısı’na katılarak burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız, sendikal kazanımlar ve çalışmalarımızın yanı sıra, güncel konulara yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Genel Başkanımız Metin Memiş, “Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için toplu sözleşmede bilim kurulu oluşturulması kararı aldırdık. Bilim kurulu ilk toplantısını yaptı ve çalışmalara başladı. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde 2016 yılı sonuna kadar hayata geçmesi için mücadelemiz sürecek. Bunun yanı sıra 4/B, vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan çalışanlarımızın kadro talebi var. Bu talepler de en kısa sürede karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşmede en çok kazanım elde edilen alanın sağlık hizmet kolu olduğunu aktaran Genel Başkanımız Memiş, derece alma konusunun sağlıkta 100 binlerce kişiyi ilgilendirdiğini, bir derece alınmasıyla 5’ten 4. dereceye düşen sağlık çalışanının 250 TL fazla maaş alacağını belirtti.

2016 YILI KAZANIMLARIMIZLA DAHA İYİ GEÇECEK

Konuşmasına 2016 yılında hayata geçecek kazanımlarımı anlatarak devam eden Genel Başkanımız Memiş, “Görevde yükselme sınavıyla ülke genelinde 3 bin 600 çalışan kadro aldı. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tekrar sınav açıp, kadro sayısı artırılacak. Soruları da Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmasını sağlamaya çalışacağız. Döner sermaye ek ödemelerinde vergi kesilmemesi gerekiyor. Sağlık çalışanları çifte vergi veriyor. Çalışanlar dördüncü ayda vergi dilimine yakalanıyor. Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri için açtığımız bir davada mahkeme, 'Sağlık çalışanların döner sermayesinden vergi kesilmesi doğru değildir' kararı verdi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Döner Sermaye Yönetmeliğindeki gelir vergisi kesilmesine dair hükümlerin iptali için açmış olduğumuz dava ise devam ediyor. Sağlık çalışanları tükeniyor. Hasta ve yakınlarının dışında, terör şiddetine maruz kalmaya başladı." dedi.

Toplantının açılışında konuşan İzmir Şube Başkanımız Ekrem Özdemir de, İzmir genelinde yetkiyi alarak başarılı çalışmalarını taçlandırmak istediklerini ifade etti. Her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını, özel günlerini kutladıklarını belirten Özdemir, şunları söyledi: "İlimizin sağlık idarecileri, milletvekillerini ziyaret ederek sağlık değerlendirmesi yaptık, çözüm önerileri sunduk. Toplu sözleşme kazanımlarımızı temsilcilerimize anlatmak için toplantı düzenledik. Sağlık konularını olduğu gibi ülke gündemini de yakından takip ederek, görüş ve kazanımlarımızı medya aracılığı ile üyelerimize duyurduk. Elbette böyle büyük bir camianın sorunları olacaktık. Sorunlarla her daim ilgilenen bir şube başkanımız bir yönetim kurulumuz var. Çözebileceğimiz sorunları çözdük. Çözemediklerimizi ilimizin sağlık idarecilerine taşıdık. Burada çözülmeyen sorunları genel merkezimize ilettik. Sorunun değil çözümün bir parçası olmak için gayret ettik.”

İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar da katıldı.

Genel Başkanımız İl Divan Toplantısı için geldiği İzmir’de bazı ziyaretlerde de bulundu. Kamu Hastaneleri Kurumu Kuzey Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bediha Kızılkaya’yı ziyaret etti.

PAYLAŞ :