MEMİŞ: ŞER ODAKLARI HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK...
01 Şubat 2016, Pazartesi

Memiş: Şer Odakları Hedefine Ulaşamayacak

Genel Başkanımız Metin Memiş, dik durduğumuz ve değerlerimize bağlı kaldığımız sürece ülkemizde iyinin kötüye muhtaç olmayacağını, şer odaklarının da asla hedeflerine ulaşamayacağını söyledi.

Teşkilat Eğitim Toplantıları’mızın 1. Bölge Toplantısı, Ankara Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynandığını, birliğimizi, kardeşliğimizi, mefkuremizi yok etmek için en kirli, en vahşi planların sergilendiğini kaydetti. Genel Başkanımız Memiş, “Şeytanı bile şaşkınlığa uğratacak katliamlar yaşanıyor. Masum insanları öldüren maşa örgütler üzerinden dinimiz, inançlarımız karalanıyor. Alem-i İslamın kalbi olan bu eşsiz vatanımızı çaresiz bırakmak için her türlü namertlikten geri durmuyorlar. Ancak her türlü değeri kirli ruhlarıyla kirleten bu şer odakları asla hedefe ulaşamayacak. Onların umudunu kıracak olan bizleriz. Biz dik durduğumuz sürece, değerlerimize ve mefkuremine bağlı kaldığımız  sürece, hiçbir zaman bu vatanda, iyi kötüye muhtaç olmayacaktır. Rabbim bu ihlaslı teşkilatımızın bahtını her daim açık  kılsın” şeklinde konuştu.

 

\

 

Mehmet Akif İnan ve yol arkadaşlarının, hak ve adalet temelli dönüşüme öncülük etmesi için Memur Sen’i kurduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Merhum Akif İnan ağabey ve arkadaşları; Siyaset kurumu, bürokrasisi, sivil toplum örgütleri ile memleketin topyekün içinde bulunduğu zaaftan ancak aslına rücu ederek kurtulacağına yürekten inandılar.

Hakiki imanın yürekten taştığı gibi, Hakka yönelmiş bu hareketin de sel gibi gönüllere akacağından şüphe duymadılar. Çok şükür onların başlattığı bu yolculuk, bugün bizlerin gayretiyle hedefinden şaşmadan daha emin, daha güçlü adımlarla yoluna devam ediyor” dedi.

 

\

 

BÜYÜK SORUMLULUKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Savunduğumuz hak temelli değişim felsefemiz ve ilkesel duruşumuzun, çalışma hayatında ve milletimiz nazarında çok güçlü destek bulduğunu söyleyen Memiş, bugün, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanın hakkını verebilmek için, daha büyük sorumluluklar yüklenmiş olarak, yolumuza devam ettiğimizi kaydetti.

Zor dönemleri; kol kola girerek, omuz omuza vererek atlattıklarını söyleyen Genel Başkanımız, “Çalışma sahalarımızda, ülke meselelerinde ortaya koyduğumuz duruşla hep birlikte onur duyacağımız bir miras oluşturduk.  Şimdi yarınları kazanma zamanı” ifadelerini kullandı. Yarınları kazanabilmek için, dünü unutmamamız gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Metin Memiş, millet düşmanlarını, hakikat düşmanlarını, sömürü düzeninin devamı için fitne üretenleri, ülkesinin geleceğini küresel güçlere peşkeş çekenleri unutmayacağımızı kaydetti.

 

\

 

Yaşadığımız zor günlerde, milletin birlik mayası ve sağduyusu olmaya devam edeceğimizi ifade eden Genel Başkanımız Memiş, “Milletimiz ve geleceğimiz uğruna verdiğimiz mücadeleleri, aldığımız mesafeleri, boşa çıkarmak isteyen ihanet şebekelerine karşı milletimizin gören gözü, işiten kulağı olacağız. Dünden daha fazla yorulacağız. Dünden daha fazla çileye soyunacağız. Yol arkadaşlığımızın, kader arkadaşlığımızın, vefa duygumuzun, yarınlarımız için bize güç verecek, en kıymetli hazinemiz olduğunu da hiç aklımızdan çıkarmayacağız.” şeklinde konuştu.

İNSAN MERKEZLİ, MEDENİYET KÖKLERİMİZİ YANSITAN YENİ ANAYASA İSTİYORUZ

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak insan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istediğimizi kaydeden Genel Başkanımız Memiş, Türkiye’yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini, böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlı olduğumuzu ifade etti.

2023, 2071 vizyonu derken sadece güçlü bir ekonomiden, müreffeh bir gelecekten bahsetmediklerini dile getiren Memiş, 200 yıldır, insanı, doğayı ve her türlü değeri yok eden sömürü düzenine karşı, merhamet ve bereket ikiminin, temeli adalet olan medeniyetimizin, yeniden doğuşunu müjdelediklerini ifade etti.

Ne zaman köklü sorunlarımızın ithal politikalarla değil, öz kaynaklarımızla çözmek istesek, küresel aktörlerin, içerde besledikleri maşalarını kullanarak ülkemizi karıştırmaya başladıklarına dikkat çeken Memiş, “Devleti ve milletiyle birlik içinde hareket eden ve islam coğrafyasına kardeşlik şuuruyla elini uzatan ülkemiz, içten ve dıştan kirli operasyonlara muhatap oldu. Dünya mazlumlarının sesi olduğu için Türkiye’ye bedel ödetmeye kalktılar.

Ve bizler, Cumhuriyetimizi darbeler tarihi haline getiren ihanet şebekelerinin durmayacağını, 27 Nisan’la birkez daha gördük. Küresel ortakları ile millete kumpas kuran ihanet odaklarını,  17- 25 Aralık küresel darbe girişimiyle tanıdık. Devletimizi ve milletimizi kuşatan vesayetçilerin, darbecilerin en ahlaksız yöntemlerle değişime direndiğine, Türkiye’nin milli hedeflerini sabote ettiğine şahit olduk. Şimdi küresel şer odakları, 35 yıl ülkemizin başına bela ettikleri terörü,  kabuk değiştirerek birkez daha karşımıza çıkarıyorlar. Canlı bombalarla istikrarımızı tehdit etmeye, milletimize korku vermeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

 

\

 

MİLLETİMİZ FERASETİYLE OYUNLARI BOZUYOR

Milletimizin son 13 yıldır ferasetiyle tuzaklara düşmediğini belirten Memiş, Memur Sen ve Sağlık Sen’in öncülüğünde milletimizin Yeni Türkiye idealine sahip çıktığını, Türkiye’nin bir daha asla kendisine elbise biçilen bir ülke olmayacağını söyledi. Memur-Sen’in terör bölgesinden göç etmek zorunda kalan millet evlatlarına el uzatarak milletimizin birliğine sahip çıktığını da dile getiren Genel Başkanımız Memiş, yakın zaman önce Cizre, Nusaybin ve Mardin’e giderek, sağlık çalışanlarımıza destek ziyaretlerinde bulunduğunu da ifade etti.

Bu ziyaret esnasında nasıl onurlu bir mesleği icra ettiklerini bir kez daha gördüğünü belirten Memiş, “Orada gerçekten, eşsiz bir fedakarlık ve sorumluluk örneği gördüm.

Hiçbir kamu hizmetinin verilemediği şartlarda sağlık çalışanlarımız görevinin başındaydı. Görevlendirme ile Cizre’ye gelen ve haftalardır çocuklarının ve eşlerinin yüzlerini göremeyen meslektaşlarımız vardı.Bir tarafta çocuk yaşlı demeden ölüm kusan, öldürdükleri insanın sayısını bilmeyen caniler, diğer tarafta can kurtarmak için canını ortaya koyanlar.  Bir taraf ölüm korkusu yayarken, diğer taraf umut ve şefkat dağıtıyor.” dedi.

 

\

 

MEMURUN İŞ GÜVENCİSİNE ALMAK İSTEYEN KARŞISINDA MEMUR-SEN’İ BULUR

657’yi sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu daha hakkaniyetli ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturma, devlete yakışan, çalışanlarına, daha adil ve insani koşullar sağlanmasını istediklerini de hatırlatan Memiş, bugüne kadar buna yanaşılmadığını, birileri ‘memurun elinden iş güvencesini alacağız’ dediğinde de bunların karşısına ilk önce Memur-Sen’in çıkacağını ifade etti.

Memurlar çalışmıyor iddiasının koca bir yalan olduğunu da belirten Memiş, “Memurunu çalıştıracak yönetim, vizyon ortaya koyamayan bürokratik oligarşinin attığı bir yalana kamu çalışanlarını kurban etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde daha adil bir döner sermaye sistemi için mücadele edeceğimizi belirten Memiş, uzun süredir mücadelesini verdiğimiz ek ödemelerin emekliliğe yansıması talebimizin de mutlaka hayata geçeceğini kaydetti.

Vekil ebe hemşirelerle, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadroya alınması talebinin yanı sıra, sosyal hizmet çalışanları ve üniversite hastaneleri çalışanlarının taleplerinin de takipçisi olacağımızı ifade etti.

Teşkilat Eğitim Toplantımız, Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ’ın yaptığı sunumla devam etti.

 

\

 

Program, toplantıya katılan il teşkilatlarımız ve temsilcilerimize yönelik M. Merve Özaydın’ın Değerler Sendikacılığı, Mustafa Bostancı’nın Sosyal Medya konulu sunumlarının yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ile Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Av. Özlem Titrek’in toplu sözleşme ve mevzuat alanındaki sunumları ve soruları cevaplandırması ile devam edecek.

 

\

 

Ayrıca programın ilk akşamı Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in Yeni Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği konulu konferansı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ :