Sağlık-Sen’den Ebe ve Hemşireler Konferansı
19 Aralık 2019, Perşembe

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından ebe ve hemşirelerin sorunlarının ele alındığı arama konferansı yapıldı.

Memur-Sen Genel Merkezi Basın Toplantı Salonunda yapılan arama konferansının başlığı “Sağlık Çalışmalarının Görev Tanımlarının Belirsizliği ve Çalışma Yaşamına İlişkin Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri 1: Ebe ve Hemşireler” oldu.

Arama konferansında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, başta sağlık çalışanları olmak üzere ebe ve hemşirelerin sorunlarını gündemde tutarak çözüm arayışında olduklarını belirtti. Sosyal medyada da bu minvalde adımlar attıklarını sözlerine ekleyen Semih Durmuş, “Ebe ve hemşire arkadaşlarımız sağlık hizmetinde önemli bir yükü çekmelerine rağmen aynı seviye değer görmüyor. Ebelerimizin ve hemşirelerimizin hem özelde hem de genelde itibarlarının artması için çalışmalar yapacağız. Sağlık çalışanlarına yönelik toplumda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıları yıkmamız lazım. Her ne kadar haklı olsak ta oluşan olumsuz algı bizlere zarar vermektedir. Toplumda bu yönde oluşan algıları da değiştirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımızın ebe ve hemşirelerimizin sorunlarının tespitinde önemli adımların atılmasına vesile olacağını düşünüyorum ve toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ebe ve hemşirelerin sahadaki sorunları dile getirdiği ve sorunların çözümlerinin konuşulduğu arama konferansının moderatörlüğünü SASAM Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydin yaptı.

Genel Başkan Semih Durmuş yanı sıra toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Abdülaziz Aslan, Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, SASAM Koordinatörü Mehmet Karataş, SASAM Bilim Kurulu Üyeleri Necdet Ünüvar, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydin, Tayfun Arık ve ebe ve hemşireler katıldı.

PAYLAŞ :