Genel Başkanımız Semih Durmuş Görevi Devraldı
06 Mart 2019, Çarşamba

6. Olağan Genel Kurulumuz sonrası Genel Başkanlığa seçilen Semih Durmuş, görevi önceki genel başkanımız Metin Memiş’ten devraldı. Genel Merkezimizde gerçekleşen devir-teslim törenine önceki ve yeni genel başkan yardımcılarımız da katıldı. Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından da devir teslimler gerçekleştirildi. 

HEDEFİMİZ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ HAKLARINI DAHA İLERİYE TAŞIMAK

Burada konuşan Genel Başkanımız Semih Durmuş, seçim sürecinin bir bayrak yarışı olduğunu, esas olanın Sağlık-Sen’e hizmet olduğunu kaydetti. Her iki tarafın da seçim sürecinde birbirinin hukukunu koruduğunu söyleyen Durmuş, kardeşlik hukukunu aynı şekilde devam ettireceklerini dile getirdi. Gönüllerinin ve kapılarının her zaman önceki genel başkanımız ve başkan yardımcılarımıza açık olduğunu kaydeden Durmuş, kazanma ve kaybetmenin kucaklaşmalarına engel olamayacağını ifade etti. Ayrışmadan ve kamplaşmadan yana olmadıklarını, Sağlık-Sen olarak tüm şubelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleye baş koymamız gerektiğini belirten Durmuş, “Hepimizin hedefi sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını daha ileriye taşımak, yeni kazanımlar elde etmek. Bu şiarla bundan sonra daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İnşallah yarınlar daha aydınlık olacak, Allah yolumuzu açık etsin” şeklinde konuştu.

MEMİŞ: GRUPLAŞMANIN DEĞİL KUCAKLAŞMANIN OLMASI GEREK

Genel Başkanlığı Semih Durmuş’a devreden Metin Memiş ise seçimin artık geride kaldığını ve Sağlık-Sen içerisinde gruplaşmanın değil kucaklaşmanın olması gerektiğini söyledi. Üzerine düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getireceğini ifade eden Memiş, yeni yönetimin güzel işler yapacağına canı gönülden inandığını belirtti. İnsanların geçici, makamların kalıcı olduğunu kaydeden Memiş, herkesin kendine göre bir yoğurt yiyiş yöntemi olduğunu söyleyerek “İnşallah sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına güzel adımlar atarsınız. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

Devir teslim törenine Genel Başkanımız Semih Durmuş ve önceki Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra yeniden başkan yardımcısı seçilen İdris Baykan, Abdülaziz Aslan ile yeni seçilen Şemsettin Karadoğan, Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural ile önceki Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek katıldı.

 

PAYLAŞ :