Çanakkale; Var Olma Mücadelesinin Destan Halidir
18 Mart 2017, Cumartesi

Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini ve asla teslim olmayacağını, dünyanın bütün ordularını Çanakkale Boğazı’na gömerek haykırdığı, eşsiz bir destandır. Çanakkale’de teslim olmayarak, direnişin şanlı örneğini sergileyen milletimiz, Kurtuluş Savaşı’nı da bu destanın ışığında kazanmıştır.

Bugün yeniden büyük Türkiye’yi kurma mücadelemizde başarılı olmak istiyorsak, bu zaferi iyi anlamalıyız. Ecdadımız dini, milleti ve ülkesi için gözünü kırpmadan ölüme gitmiştir. Toprağın bağrında sıradağlar gibi yatan ecdada minnetimizi, onların davasına sahip çıkarak ve yaşatarak ödeyebiliriz. Bu ülke için Çanakkale’de birlikte ölmeyi başarmış ecdadın torunları olarak öncelikle birlikte yaşamayı ve mücadele etmeyi başarmamız gerekir. Nasıl ki Osmanlı, İslam dünyasının son kalesi ise, Türkiye de günümüz İslam dünyası ve dünya mağdurlarının tek umududur. Çanakkale’de dünyanın birçok coğrafyasından gelen insanlar, Osmanlı’nın var olma mücadelesine canlarını vererek destek olmuştur. Ülkemizin dünya mağdurlarına yardım eli uzatması, bu vefanın gereğidir.

Çanakkale’de başaramadıkları işgali, o günün acısını içinde yaşatıp tekrar deneyen dış güçlere verilecek en iyi cevap birlik ve beraberliğimizdir. Çanakkale Destanı, ciltler dolusu kitapla anlatılamayacak kadar büyüktür. Ancak, bunu destansı bir dille kaleme alan Merhum Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle anıyoruz.

Büyük Türkiye’nin öncü mücadelecileri olarak, Çanakkale’de şehadet mertebesine ulaşan, gazi olan ecdadımızı ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz.

PAYLAŞ :