Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutluyoruz
14 Mart 2017, Salı

Sağlık çalışanları 14 Mart, Tıp Bayramı’nda günlerini kutlamanın yanı sıra, sorunlarını dile getirmekte, çözüm aramaktadır. Tıp Bayramı, sağlıkta bir meslek grubuna ait olmayıp, bütün sağlık çalışanlarını kapsamaktadır. Bu anlamlı günün, sadece bir meslek grubuna aitmiş gibi algılanıp değerlendirilmesi, bir ekip halinde bu hizmeti yerine getiren sağlık çalışanlarını da üzmektedir.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, bir kez daha sağlıkta yaşanan sorunları dile getiriyor, çözüm talebimizi tekrarlıyoruz.

Sağlık çalışanları bu yılki 14 Mart Tıp Bayramı’na, çalışmalarına başlanmış yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi beklentisiyle girmektedir. Sağlık çalışanlarının bir başka beklentisi ise, çalışma barışını bozan adaletsiz performans sisteminin, adaleti tesis edecek şekilde yeniden düzenlenmesidir. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması da, bir başka hayati taleplerini oluşturmaktadır.

Sağlıkta yetersiz istihdam sorunu giderilmeli, sağlık çalışanlarının yükü hafifletilmelidir. İş yükü kaliteli sağlık hizmetini etkilediği gibi, tükenmişlik sınırında görev yapan çalışanları iyice yıpratmaktadır. Ayrıca sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisi karşılanmalı, vekil ebe hemşireler, 4/B ve 4/C’lilerle kamu dışı aile sağlığı merkezi olarak görev yapanlar kadroya alınmalıdır.

Yine Sağlık-Sen olarak bizim talep ve kazanımımız olan kreş konusundaki uygulamalar, hassasiyetle sürdürülmeli, kurumlarda yaşanan kreş sorunu giderilmelidir. 24 saat esasına göre hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşlarında 24 saat açık kalacak kreşler açılmalıdır.

Lisans tamamlamada yaşanan sorunlar da Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün işbirliği ile giderilmeli, üst öğrenim sayılan bölümlerin hepsine lisans hakkı verilmeli, lisans tamamlanmasına izin verilen bölümlerin de intibakı yapılmalıdır. Ayrıca lisans tamamlamadaki yıl tahdidi kaldırılmalı, yeni mezun olan sağlık çalışanlarına da bu hak tanınmalıdır.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olan şiddet konusundaki kararlılık sürmeli, şiddeti önleyici kalıcı tedbirler hayata geçirilmelidir. Şiddet uygulayanlar mutlaka tutuklu yargılanmalı, 6 ay süreyle sağlık giderleri sosyal güvenlik kurumu yerine kendileri tarafından karşılanmalıdır. Şiddetin önlenmesi konusunda vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyor, halkımızın sağlığı için fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını istiyoruz.

Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Bu kutsal hizmetin mensubu olan bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık çalışanlarının bayramı, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Hayatın her anında yanımızda olan ve bu hizmetin sunulmasında görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, taleplerinin karşılandığı, sorunlarının çözüldüğü sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyoruz. Bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun...

PAYLAŞ :