Sağlıkta şiddete sert tepki Haddinizi Bilin...
15 Aralık 2016, Perşembe

Sağlıkta şiddet olayları devam ederken bu kez Gölbaşı Havsak Devlet Hastanesinde yaşanan şiddet olayına Sağlık Sen Ankara 1 nolu Şube Başkanımız Şenol Şahin tarafından sert tepki gösterildi.

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi Acil bölümünde hafta sonu görevli olan Dr. İbrahim Şenocak hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Emniyete intikal eden olayda Dr. Şenocak kimliği belirnemeyen hasta yakınından şikayetçi olurken, olayla ilgili olarak Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Şenol Şahin hastane önünde bir açıklama yaptı. 

BAZILARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINI VETERİNER ZANNEDİYOR

Şahin açıklasında şunları söyledi; "Geçtiğimiz hafta sonu hastanemizin acil bölümünde Dr. İbrahim Şenocak maalesef bir darbe maruz kaldı ve bunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de onlarca sağlık çalışanı darbe maruz kalmıştır. Ölenlerde oldu. Bundan sonra olmamasını temennii etmek bizim için zor. Maalesef bazıları sağlık çalışanlarını veteriner zannediyor ama ne doktorlarımız ne de hemşirlerimiz veteriner değildir. 7 gün 24 saat büyük Türk milletine hizmet etmekle şeref duyan ve bu milletin içinden çıkmış insanlar. Onlar gibi bu topraklarda yaşayan insanlar" dedi. 

HADDİNİZİ BİLİN

Konunun yargıya taşındığı ve olayın takipçisi olacaklarını belirten Sağlık-Sen Ankara 1 nolu Şube Başkanı Şenol Şahin;" Sendika olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Kesinlikle bu işi yapanın cezasız kalmayacağına eminiz ve cezasızda kalmayacaktır. Temennimiz o ki, bundan sonra vatandaşlarımız hiç bir sağlık çalışanına elini kaldırmasın. Aynı vatandaşımız Banka ya Adliye ye veya  her hangi bir işlem yaptığında birine el kaldırdığında en ağır cezayı görüyor, burda da göreceğine eminiz. Kimse adliyeye gidince hakime yada savcıya el kaldıramıyorsa, doktora veya diğer bütün Sağlık çalışanlarına da el kaldırmasın. Biz burada vatandaşımızın canı ile uğraşıyoruz. Canın ne olduğunu canı yanan bilir. Dolayısıyla vatandaşlardan tek isteğimiz "Lütfen Haddinizi Bilin". Haddinizi bilmiyorsanız, biz sendika olarak hukuka güvenimiz tam. Bu konuda cezasız kalmayacak. Bizler Türk Milletinin içinden çıkmış insanlarız. Canla uğraşıyoruz, kanla uğraşıyoruz" diyerek vatandaşların daha saygılı olmaları gerektiğini söyledi.

ÇÜRÜKLERİ TEMİZLEMEK BU MİLLETİN GÖREVİDİR

Hasta yakının doktora tokat attığını söyleyen Şahin sözlerine şöyle devam etti;

Kendini bilmez bir hasta yakını doktorumuza tokat attı. Biz devlet memuruyuz. Anayasanın 90. maddesi bize grev hakkı veriliyor. Biz şimdi buradaki doktorlara "hastaya bakmayın" desek kime ne faydası olacak. Çürükleri temizlemek bu milletin görevidir. Buradan Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum. Lütfen insanlara düzgün eğitim verin. Eğitim düzgün olduktan sonra buraya gelip efendi efendi sırasına girer, efendi efendi de hizmetini alır. Biz hizmet vermekten gocunmuyoruz. Hizmetin en güzelini biz veriyoruz. Emin olun ki, Türk sağlık sistemi Avrupa da ki sağlık hizmetine on basar. Burdan oraya gidilirken, artık oradan buraya geliniyor hizmet almak için. Bir değil, iki değil yazıktır. 
Doktora saldırının sebebinin ne olduğunu söyleyen Şahin; "Doktorumuza yapılan densizlikten başka bir şey değildir. Bu vatandaş daha önce de böyle şeyler yaptı. Fakat tutanak tutulmamıştı. Buda bizim iyi niyetimizden kaynaklıyor" diyerek doktor için darp raporu alındığını, konunun yargıya taşındığını ve darp eden kişinin kesinlikle ceza alacağını belirtti. 

PAYLAŞ :