Cumhuriyet; Demokrasi ve Özgürlüklerin Teminatıdır
29 Ekim 2016, Cumartesi

Birinci Dünya Savaşı sonrası yaşadığımız Kurtuluş Savaşı, bir milletin yeniden var oluş destanı olmuş ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in kurulmasıyla taçlanmıştır. Cumhuriyet’in ardından, milli marşımızı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ demiştir. Ancak, milletimiz 93 yıl sonra, vatanını, bağımsızlık ve özgürlüğünü, demokrasisini, iradesi ve iradesinin temsilcisi sivil idareyi tekrar savunmak zorunda kalmış, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Cumhuriyet ve demokrasisinin sekteye uğramadan devam etmesini sağlayan milletimiz, Asım’ın Nesli olduğunu, Çanakkale’yi geçilmez yapanların torunu olduğunu, kadim medeniyet değerlerinin mirasçısı olduğunu bir kez daha göstermiştir. 


Cumhuriyet, milli irade ve millet iradesinin temsil edildiği en demokratik yönetim şekillerinden birisidir. Demokrasi ve özgürlüklerimiz, irademizin yansıması cumhuriyet rejimince teminat altına alınmıştır. Ayrıca, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin, bölgesinde ve dünyada lider, sözü dinlenen ülke olması, rejimine, birlik ve beraberliğine, demokrasisine sahip çıkmasıyla daha kısa sürede hayata geçecektir. 


Bu ülke için, demokrasimiz, özgürlüklerimiz, birlik ve beraberliğimiz için geçmişte ve günümüzde şehit olarak canlarını seve seve fedan eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle, başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olmak üzere, bütün kamu görevlilerinin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

PAYLAŞ :