115 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA LİSANS TAMAMLAMA MÜJDESİ...
23 Temmuz 2015, Perşembe

Sendikamızın en önemli taleplerinden olan lisans tamamlama, bu yıl hayata geçiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sözünü aldığımız lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-Devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacak. Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacaklar.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik en önemli taleplerinden olan lisans tamamlamanın bu yıl hayata geçtiğini söyledi. Sağlık-Sen’in en önemli taleplerinden olan lisans tamamlama konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan söz aldıklarını hatırlatan Memiş, “Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen olarak talep ettikleri konuları tek tek kazanıma dönüştürdüklerini belirten Memiş, “Kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor” dedi.

YÖK’ün yaptığı açıklamaya göre; başvurular e-Devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacak. Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacaklar.

Tercihler 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında aynı internet adresinden alınacak. Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacak.

 Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecek.

Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacak.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK ÖN LİSANS PROGRAMLARI ŞU ŞEKİLDE:

PAYLAŞ :