YALÇIN’DAN İKİNCİ REST...
17 Ağustos 2015, Pazartesi

Yalçın’dan İkinci Rest


Aynı teklifle masaya gelen Kamu İşveren Heyetine tepki gösteren Ali Yalçın, teklif edilmeye değer görmediklerini söyleyerek, “Ortada değerlendirilecek bir teklif görmüyorum” dedi.

 

17agustos2015manset1

 

Toplu Sözleşme görüşmelerinde 5. Oturum gerçekleşti. 5 Milyonu aşkın memurun gözünü diktiği masadan memura aynı teklifle gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıklamasına tepki gösteren Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu teklifi konuşulmaya ve müzakere edilmeye değer bulmuyoruz.Bu teklifin kamu işveren heyetinin kendi içinde değerlendirmesi lazım. Siz ve Devlet Personel Başkanımız teklifin nihai olmadığını söylemiştiniz. Dolayısıyla bizim ne istediğimiz belli. Biz 4+4 ve 3+3’ü müzakere etmek isteyenler varsa buyursunlar. Bu masada müzakere edilecek bir şey bulmuyorum. Eğer bu teklifi müzakere edecekler varsa buyursunlar müzakere etsinler” diye konuştu.

 

siteyeeeee

 

Kamu-Sen ve KESK’in mevcut teklif üzerinde değerlendirme yapmalarının tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bakan Faruk Çelik’i de eleştirdi. Yalçın, “Bakanın bugün yaptığı teklifi müzakere edilmez görüp masayı terk ettiğimiz zaman masaya çakılı kalanların yaralarını pansumana yönelik bir hamledir. Kaldı ki dün biz ayağa kalkıp teklife tepki gösterdiğimizde sessiz kalıp masaya yapışanların bugünkü tavrı da oldukça manidardır, biz netiz. Bu teklif üzerine görüş bildirmeyeceğiz. Yeni bir teklifle masaya gelinmesini ısrarla talep ediyoruz. Ben Kamu görevlileri sendikaları heyet başkanı olarak masadayım. Ben tepki gösterdiğim vakit KESK ve Kamu-Sen de destek vermeliydi. Bu tavırları ile kamu görevlilerinin elini zayıflatıyorlar” dedi.

 

17agustos2015manset3

 

17agustos2015manset4

PAYLAŞ :