MEMUR-SEN KAZANIMLARIYLA TOPLU SÖZLEŞME’YE DAMGA VURDU...
23 Ağustos 2015, Pazar

Kamu İşveren Heyeti ve Memur-Sen Konfederasyonu arasında yürütülen 3.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Memur-Sen’in elde ettiği kazanımlarla sonuçlandı.

 

Kamu çalışanlarının 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan sosyal ve mali haklarına ilişkin tekliflerin müzakere edildiği görüşmelerde heyetler arasında mutabakat sağlanan Toplu Sözleşme İmzalandı.

 

“MUTLU EDECEK KAZANIMLAR ELDE ETTİK”

İmza töreni sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 27. Temmuz’da sundukları tekliflerle, 3 Ağustos müzakerelerine başlanan 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini, kamu görevlilerini mutlu edecek kazanımlarla tamamladıklarını vurguladı.

 

haber2

 

2016 İÇİN 6+5, 2017 İÇİN DE 3+4

“2016 için 6+5, 2017 için 3+4 zam oranları, enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesini sağlamıştır” diyen Yalçın, “3. Dönem Toplu Sözleşmesi, kamu görevlilerine, ailelerine ve milletimize hayırlı ve bereketli olsun. Bu toplu sözleşmenin önemli bir başka yönü, ilk gün 3 kazanımla başlaması ve son gün “mali ve sosyal kazanım paketi” olarak sonuçlanmasıdır” şeklinde konuştu.

 

sittteeee

 

KAPSAMLI ve BOL KAZANIMLI BİR TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ OLDU

 

Türkiye’nin uzlaşmaya en çok ihtiyacı olduğu dönemde, tekliflerin kazanıma dönüştürecek olan Toplu Sözleşme’ye imza atmalarını en büyük sosyal kazanım olduğunu dile getiren Yalçın, “Bu Toplu Sözleşme, bütçe disiplinini, enflasyon tahminlerini, Merkez Bankası verilerini, Orta Vadeli Mali Plan’da öngörülen memur maaş zammı tahminlerini ezip geçmiştir. Sermayeye, ‘ekonomik teşvik paketleri’ verildi, bu Toplu Sözleşme’de kamu görevlilerine yönelik ‘sosyal teşvik paketi’ olmalı demiştik. İmzaladığımız Toplu Sözleşme’yle, kamu görevlilerine yönelik kapsamlı ve bol kazanımlı ‘sosyal teşvik paketi’ hedefimize ulaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

EMEKLİLERE YÖNELİK ÖZEL PARAGRAF AÇILDI

 

Bu Toplu Sözleşme’de kamu görevlisi emeklilerine yönelik özel bir paragraf açıldığını ifade eden Yalçın, emekli kamu görevlilerinin maaşlarına, oransal zamma ilave 100 TL zam yapıldığını açıklayarak, “Bu zammın kaynağını oluşturan Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranlarında artış, emekli maaşı yanında emekli ikramiyelerinde de hatırı sayılır düzeyde artış oluşturacaktır. Kamu görevlilerinin büyük bölümünün beklentisi olan 3600 ek göstergeyle elde edilebilecek ilave artış, bu kazanımla hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

 

sitttttttaaaaaa

 

BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİK

 

Genel Toplu Sözleşme’yle elde edilen mali, sosyal ve özlük haklarının sayısı, geçen döneme göre yüzde 100’e yakın arttığını aktararak sözlerini sürdüren Yalçın, elde edilen büyük kazanımların Memur-Sen’in, örgütlülüğünün ve  kararlılığının eseri olduğunu sözlerine ekledi. Yalçın, “Toplu Sözleşme’nin ilk gününe “hizmet kolunun öneminin artması” kazanımıyla yol almaya başlamıştık. Bu toplu sözleşme; içeriğinde en fazla kazanım yer alan hizmet kolu toplu sözleşmelerinin imzalandığı toplu sözleşme süreci olmuştur. Bütün hizmet kollarında ilk defa toplu sözleşme imzalanması yönüyle de, bu Toplu Sözleşme dönemi bir ilk olmuştur” dedi.

 

Genel toplu sözleşme kapsamında 42, hizmet kolu sözleşmelerinde 170 olmak üzere 212 kazanım elde edildiğini söyleyen Yalçın, Genel toplu sözleşme kazanımlarının yüzde 90, hizmet kolu sözleşmelerinin yüzde 100 artırıldığını belirterek, 4/C’lilerle ilgili yasal düzenleme yapılmasının da karar bağlandığını ifade ederek 4/C’li kamu görevlilerine kadro yolunun alındığı müjdesini verdi.

 

Yalçın konuşmasının sonunda 3.Dönem Toplu Sözleşme sürecinde emeği geçen bütün teşkilata ve üyelere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

PAYLAŞ :